Αρχική Συλλογή φωτογραφιών Τεχνικά άρθρα φωτογραφίας Ταξιδιωτικές περιγραφές

Οι ταξιδιωτικές περιγραφές μου

Προορισμοί
Οι προορισμοί εκτός Ευρώπης σαφώς με εντυπωσιάζουν και έχουν περισσότερα να μου πουν, λόγω διαφοράς κουλτούρας των λαών, αλλά για προφανείς λόγους τα περισσότερα μέχρι στιγμής ταξίδια μου είναι στην Ευρώπη.
Αποφεύγω τα οργανωμένα πακέτα διακοπών, γιατί συνήθως σε περιορίζουν σε έναν αποστειρωμένο τουρισμό, μακριά από την πραγματική κοινωνία του τόπου που επισκέπτεσαι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για οικονομικά ταξίδια, αρκεί να μπορεί κάποιος να απολαύσει απλά πράγματα και να μην έχει συνδυάσει την έννοια ταξίδι με τη χλιδή και την καλοπέραση.
Μια low-cost αεροπορική, ένα budget hotel, hostel ή ακόμα καλύτερα επιλογή ενός ντόπιου για φιλοξενία και πολύ όρεξη για περιπέτεια, περιπλάνηση, αναζήτηση. Να περπατάς όλη μέρα παρατηρώντας εικόνες και ανθρώπους. Να αφεθείς στο ρυθμό της περιοχής που επισκέπτεσαι, να αφήσεις στην άκρη δισταγμούς και φοβίες. Να δεις τα αξιοθέατα, αλλά να μην περάσεις όλο το χρόνο σου μέσα στα μουσεία. Να πιεις ένα καφέ και να φας μαζί με ντόπιους, να περπατήσεις στις λεωφόρους και στα σοκάκια μιας πόλης.
Συνήθως πριν από ένα ταξίδι οργανώνομαι καλά, αναζητώ πληροφορίες στο internet και διαβάζω λίγα πράγματα για την ιστορία του τόπου. Ένα σακίδιο και παπούτσια για περπάτημα είναι ο ιδανικός εξοπλισμός.
Είτε πρόκειται για ταξίδι σε δημοφιλή προορισμό είτε όχι, σκοπός είναι να δεις λίγο πιο πέρα από τον τουρίστα, να δεις τα ήθη και τα έθιμα ενός λαού, να δεις την καθημερινότητά του, να δεις λίγο έξω από το μικρόκοσμό σου. Να γυρίσεις πίσω ενθουσιασμένος, εντυπωσιασμένος και ευχαριστημένος από τις περιπέτειές σου, αλλά και προβληματισμένος. Να γίνουν όλα αυτά που είδες ερεθίσματα για να βελτιωθείς ο ίδιος και να σκέφτεσαι σαν πολίτης του κόσμου και όχι της μικρής κοινωνίας που ζεις.

Χρήσιμες πληροφορίες για οργάνωση ταξιδιού.


Αγαπημένα μου ρητά:
"The world is a book and those who do not travel read only one page." -- St. Augustine
"If you reject the food, ignore the customs, fear the religion and avoid the people, you might better stay at home." -- James Michener
"To travel is to discover that everyone is wrong about other countries." -- Aldous HuxleyΤα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που έχω επισκεφθεί.

Προορισμοί που έχω επισκεφθεί στον κόσμο:
Ευρώπη - Μεσόγειος
Ασία
ΑυστραλίαCopyright: Ioannis Panayiotopoulos
Sorry, this is an image for SPAM protection