Ikk - 1/9/1997 1:26 am

Ας ευχηθούμε καλή τύχη στο νέο forum.

Διάφορα ενδιαφέροντα ερωτήματα και συζητήσεις μπορούν να αναπτυχθούν. Όλοι θα βρουν ενδιαφέρον εδώ:

- Oι περίεργοι. Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν; Πώς θα τελειώσει; (θα τελειώσει;). Τι είναι η καμπύλωση του χώρου; ή μήπως του χωροχρόνου;

- Oι "μυστικιστές". Διάφορα περίεργα αντικείμενα υπάρχουν (;) που ίσως δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τα παρατηρήσουμε άμεσα (μαύρες τρύπες, αντιύλη). Ταξίδια στο χρόνο! is that possible?

- Ακόμα και οι ρομαντικοί. Βάλτε τα χέρια πίσω απ' το κεφάλι, ξαπλώστε αναπαυτικά στην άμμο, και κοιτάξτε τον ουρανό με χαμόγελο! Κάποιο αρκουδάκι θα σας γνέψει από πάνω! Φιλικά, σταθερά, αιώνια...

----------------------------------------------------------------------

Ας αρχίσουμε με τα βασικά:

Αστροφυσική: Η φυσική των άστρων. Μελετάει τη σύσταση και την εξέλιξη των αστέρων: τη γέννηση τους, τις διεργασίες που συμβαίνουν στο εσωτερικό και στην επιφάνειά τους, το θάνατό τους.

Αστρονομία: Οι νόμοι κίνησης των άστρων. Μελετάει την αλληλεπίδραση μεταξύ των αστέρων, πώς συγκεντρώνονται για να σχηματίσουν ομάδες, σμήνη, γαλαξίες, σμήνη γαλαξιών, υπερσμήνη γαλαξιών.

Κοσμολογία: Μελετάει την εξέλιξη του σύμπαντος. Πώς και πότε δημιουργήθηκε το σύμπαν, πόσο μεγάλο είναι, ποιό θα είναι το μέλλον του - είναι το σύμπαν "ανοιχτό" ή "κλειστό";

----------------------------------------------------------------------

Γιάννης Καλατζής


Ikk - 1/9/1997 1:16 am


Όποιος δεν έχει γνώσεις αστροφυφικοαστρονομιοκοσμολογίας αλλά τον ενδιαφέρει το θέμα, να ρωτάει τις απορίες του, ακόμα και τις πιο "απλές", και να προτείνει γενικά θέματα που θα τον εισάγουν στην επιστήμη αυτή... κάποιος θα βρεθεί να τα γράψει... Βλέπε και το Read me 2nd.

Γιάννης Καλατζής


bishop - 1/9/1997 11:40 pm


Μόλις επέστρεψα στο σπίτι από τη δουλειά έσπευσα να μπω στη ΒΒS. "Μάλλον θα έχει στείλει ο Ikk κάποιο κείμενο..." έλεγα και ήμουν ήδη στο main. Δίχως να χάσω δευτερόλεπτο επισκέφτηκα τα forums και επέλεξα το ποθητό... Αυτό ήταν!!! Από το σοκ που έπαθα ακόμη δεν έχω συνέλθει! Δεκατέσσερα ολόκληρα μηνύματα αντίκρυσαν τα μάτια μου..., τα μάτια ενός θνητού.
Πως μπορούσα να το φανταστώ τούτο τότε, Μάιος μου φαίνεται ήταν, που είχα στείλει ένα κείμενο σχετικά με το Ηawking στο forum Επιστήμη και Τεχνολογία! Διότι κείνο το κείμενο είναι η αφορμή δημιουργίας αυτής της διάσκεψης. Πρόσφατα το διάβασε ο Ikk μου έστειλε ένα σχετικό e-mail και... Και πολύ θέλουν δυο-τρεις παλαβοί να πείσουν τον αρχι-πάλαβο Bacardi για τη δημιουργία αυτού που εδώ βλέπετε;
Ελπίζοντας η διάσκεψη αυτή να μην είναι ένας εφηβικός ενθουσιασμός που σε λίγο καιρό θα έχει ξεχαστεί τελείως, αλλά ένας τόπος συνάντησης ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και συνεχή δίψα για γνώση και διανόηση, σας αφήνω προς το παρόν για να κατεβάσω και τους υπόλοιπους τόμους και περιοδικά Αστροφυσικής από τη βιβλιοθήκη μου!

Σας ευχαριστώ θερμά όλους.

Φιλικά,
Παναγιώτα Καρπαθάκη
(Bishop)._


cyberperi - 27/9/1997


Και εγώ με τη σειρά μου, θα 'θελα να πω συγχαρητήρια στην ιδιοκτήτρια του forum ! Δεν έχει προλάβει να συμπληρωθεί ένας μήνας και ήδη τα μυνήματα έχουν ξεπεράσει τα 90 !! Η ιδέα αυτού του forum ήταν πολύ καλή και άξιζει να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Άντε καλή συνέχεια... Στα 100 να κόψουμε τούρτα ! χαχα...

Περικλής.
(CyberPeri)